Dicts.info 

Tamil to Hindi dictionary

    Look up:      

This Tamil to Hindi dictionary searches words in both directions at the same time.
Both Tamil to Hindi and Hindi to Tamil translations will be listed at once.


(tandhai, appan)அத்தன் (aththan) पिता (m) (pitā); वालिद (m) (vālid); बाप (m) (bāp); पिदर (m) (pidar)
ஆண் (āṇ) आदमी (m) (ādmī); पुरुष (m) (puruṣ)
ஆப்பழம் (aappazham) सेब (m) (seb)
ஆமாம் (āmām) हाँ; (jī)जी हाँ (jī hā̃)
இல்லை (illai) नहीं (nahī̃); जी नहीं (jī nahī̃)
எழுத்து (ezhuttu) लिखना (likhnā)
காதல் (Kadhal) प्यार (m) (pyār); प्रेम (m) (prem); इश्क़ (m) (išq); मुहब्बत (f) (muhabbat)
குதிரை (kutirai) घोड़ा (m) (ghoṛā); अश्व (m) (aśva); तुरग (m) (turag)
கேள் (kEL) सुनना (sunnā)
சகோதரன் (čakōtaraṉ) भाई (m) (bhāī); भ्राता (m) (bhrātā)
செல்; போ जाना (jānā)
நகரம் शहर (m) (śahr); नगर (nagar)
நண்பன் (naNban), தோழன் (tOzhan) दोस्त (m); मित्र (m)
நன்றி (nandri) धन्यवाद (dhanyavād); शुक्रिया (śukriyā); थैंक्यू (thaiṅkyū)
நாய் (naay) कुत्ता (m) (kuttā); कुत्ती (f) (kuttī)
நூல் (nool), புத்தகம் (puth-thagam) किताब (f) (kitāb); पुस्तक (f) (pustak)
நெருப்பு (noruppu) आग (f) (āg)
பணம் (paṇam) पैसा (m) (paisā); धन (dhan); माल (m) (māl)
பய்யன் (payyaṉ) लड़का (m) (laṛkā)
பலம் (palam) फल (m) (phal)
பள்ளி (paḷḷi) विद्यालय (m) (vidyālay); स्कूल (m) (skūl)
பூனை (pūṉai) बिल्ली (f) (billī); बिल्ला (m) (billā)
பெண் (peṇ) औरत (f) (aurat); स्त्री (f) (strī); महिला (f) (mahilā)
மரம் (maram) पेड़ (m) (peṛ)
மலர் (malar), பூ (pū) फूल (m) (phūl); पुष्प (m) (puśp)
வணக்கம் (vanakkam) नमस्ते (namasté); नमस्कार (namaskār); सलाम (salām); सत श्री अकाल (sat śrī akāl); हेलो (helo); हलो (halo)
விலங்கு हैवान (m) (haivān); पशु (paśu); जानवर (m) (jānvar)
வீடு (veedu) घर (m) (ghar); मकान (m) (makān); गृह (m) (gṛh)
Hindi to Tamil dictionary  |  All dictionaries  |  Hindi vocabulary  |  Hindi flashcards  |  Learn Hindi


Privacy policy   Disclaimer   Terms of use  
Copyright © 2003-2016 Dicts.info.